Tahtejõu Tuur II kogub toetust invavehklejatele ratastooli ostuks

30.10 – 01.11 toimub teistkordne Tahtejõu Tuur, mille käigus plaanivad ratturid pedaalida 785-kilomeetrise ringi ümber Mandri-Eesti. Kui eelmisel aastal toetati edukalt Rauno Klauseni käsiratta ostu, siis seekord on aktsioon suunatud Narva ratastoolivehklejate Aleksei Štšeglovi ja teiste Florett klubiliikmete vehklemisvarustuse soetamiseks.

Aleksei Štšeglov elas üle autoavarii, mille tulemusena on ta alakehast halvatud. Enne õnnetust aktiivselt judoga tegelenud mees kuulub täna Narva ratastoolivehklejate klubisse Florett. Kõigest kolmekuuline vehklemistreening Aleksander Laryshini käe all viis Aleksei invavehklemise MM-ile, kus ta pälvis 13. koha, kuid oli üsna lähedal võistlustel pronksi pälvinud konkurendi võitmisele.
Et järgmisel MM-il juba esikolmikusse pürgida, vajab Aleksei täisvarustust – vehklemise ratastooli, võistluskostüümi, spetsiaalset relva ja muud varustust, mille hinnad algavad 2000 eurost.

Tuuril osalevate ratturite arv on piiratud, starti pääseb kuni 40 tahtejõulast, kelle osalustasu eest soetatakse Alekseile ja tema klubikaaslastele vehklemisvarustust. Rahaliselt saavad Aleksei ja tema klubi unistust toetada ka teised, kandes ostufondi enda valitud toetussumma.

Allikas: sport.delfi.ee